A futás a legnagyszerűbb hasonlat az életre, mert annyit veszel ki belőle, amennyit beletettél.

Kisvárda és környéke szaladók

Kisvárda és környéke szaladók

Füzérradványi kastélykör(ök)

2021. január 30. - K. Sanyi

20210116_134112.jpg2021-01-16

Füzérradvány, Károlyi kastély

Sátoraljaújhelyi barátaink hívtak meg minket egy jónak ígérkező futásra.

Fél nyolckor indultunk Kisvárdáról két autóval. Hajniék később jöttek utánunk. Közel másfél órás út volt.
Már induláskor tudtuk, hogy nem lesz melegünk. Megérkezéskor kb. -8 fok volt.
Nem voltunk még ezen a helyen, így nagyon vártuk már a kezdést. Az autókkal beálltunk a parkolóba és bevártuk a többieket. Végül szép számban gyűltünk össze.
Megbeszéltük, hogy felsétálunk a kastély elé egy közös fotóra. A futók nagy része egy kört tervezett, de mi páran négy kört (kb. 21km). Ha ilyen messzire utaztunk akkor már szaladjunk egy rendeset.

Kállai Krisztián vezetésével (én, Fekete Tomi és Vass Józsi) elindultunk egy ismerkedős, lazább első körre. Kicsit kanyargós "pálya", több emelkedővel és lejtővel. Egy körön kb. 130-140 m szintemelkedéssel.

A kastély kert nagyon szép, igaz mi csak a téli arcát láttuk. Van egy kisebb tó, patak, rengetek fa és más növény. Az ösvény döngölt föld és zúzott kavics. Őzek és nyulak is "követték" a futásunkat.

20210116_134059.jpg

Második körben megpróbáltunk tempósabban szaladni. Sikerült is pár percet lefaragni, de eléggé el is fáradtunk. A kör első harmadában van egy 4-500 méteres emelkedő, ami után hullámvasút következik. A tó megkerülése után pedig jön a legjobb rész. Egy erdei ösvény ahol 7-800 méteren 60-70 m szintemelkedés van. Kicsit tempót váltottunk és minden mindegy alapon kihoztuk a maximumot ebből a részből. Mondta is Krisztián, hogy ha mi arra járunk mindig jól megfuttatjuk. :)
Harmadik és negyedik kör lazább volt és végig beszélgettük. Tomi nem bírt az erejével és a végén még futott egy sprintet. Krisztián nagyon jó pályabejáró videót készített.
A csapat jelentősebb része már hazament mire mi befutottunk. Krisztina és Jutka még futotta az utolsó kört, de már nem vártuk meg őket.

Rövid beszélgetés és frissítés után mi is elindultunk haza.

Frissítés mindössze egy-egy Hammer Perpetuem Solids rágótabletta volt. Vízre és egyéb frissítőre most nem volt szükség. A hideggel is megbarátkoztunk, igaz a végére elbújt a nap és a szél is feltámadt.

Nagy élményekkel távoztunk. Krisztiánék terveznek itt idén egy versenyt, amin szeretnénk részt venni. Ha ez nem valósul meg, akkor is visszatérünk egy baráti szaladásra. Kíváncsiak vagyunk a tavaszi-nyári kastély körre.

https://www.strava.com/activities/4628929052

A bejegyzés trackback címe:

https://szaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr5416409286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása