A futás a legnagyszerűbb hasonlat az életre, mert annyit veszel ki belőle, amennyit beletettél.

Kisvárda és környéke szaladók

Kisvárda és környéke szaladók

Sanyi a motivátor

2021. február 02. - Iron Joseph

Van ez a Szaladók futó közösségünk, ahol már elég szép számmal vagyunk jelen. Mindenki hobbi szinten, munka mellett űzi a sportolást. A szabadidőnk nagy részét a sporttal töltjük. Ez nálunk szinte már megszállottság. Persze itt is a legtöbb ember úgy kezdte, hogy fogyni akar, egészségesebb akar lenni, sportolok mert sportol a másik is, és így tovább...
A Blogunk kiötlője és alapítója fejbe vette hogy az össze futótársról ír egy szép bemutatót úgy gondoltam az én tisztem hogy róla én írjak.

Pár nap múlva lesz 3 éve hogy a futás beszippantott . Cx Ob-ról hazafelé több nyíregyházi sporival is sztorizgattunk és egyöntetűen azt mondták télen futni kell. Nem akartam.
Aztán az Asszonyhegyen tervbe került egy MTB és futó verseny. Gyetvai Bettina keresett meg hogy befutná, mondtam ok, de én nem tudok futni. Sem.
Kipróbáltam, ment. Utána  aszfalton, amikor Straván rámírt egy helyi spori. Ez volt Kecskés Sanyi. 


Kiderült hogy ő már korábban is szaladgált a környéken.
Sőt nem volt számára ismeretlen a Spartan Race sem.
Onnantól szinte mindig együtt futottunk, jött a Race of Szabolcs  ahol rendezőként nem indultam de Sanyi természetesen igen és kiderült hogy igencsak jól megy neki ez a sport. IS. Dobogós lett .
Jöttek a kellemes Asszonhegy körök és az elkerülő Classic 10 kilik :) 
Az is kiderült hogy viszonylag sokan futkorásznak a környéken akik be-be csatlakoztak hozzánk.
Májusban volt az  első versenyem, Sanyi rutinosan segített mire készüljek és szerinte nagyon jó lesz. Tökéletesen igaza lett. Mindent úgy csináltam ahogy mondta. 

Ért hozzá, nem vitás .Nemcsak nagyon jó edzőstárs de igazi barát aki bármikor segít ha szükség van rá. 
Neki az edzés nem verseny, ha valaki gyengébb napot fog ki nem érdekli a teljesítmény, segíti azt akinek  gondja van.

Az Asszonyhegy köröknek és edzéseknek hála egyre jobban ment a szaladgálás így Sanya küldte is a versenyeket hová nevezzünk.
Mit csinál a síkvidéki futó?
Hát persze hogy a hegyi futamokra neveztünk :D 
Zemplén Trail, Bükk Trail, Panoráma Trail stb. Mindegy csak ne legyen sík.
Sanyinak  nem meglepő módon a dombok sem okoztak gondot, a kiváló eredmények igazolták a buckás szaladgálásaink hasznát.
Szerencsére nemcsak kiváló sporttárs, rendkívül kreatív, számos versenyünkön segített Időt, pénzt, energiát nem kímélve tette még jobbá a rendezvényinket .
Emellett kiválóan ért a sörökhöz  (jelenleg sajnos nem fogyasztja).
Közel egy éve sikerült szerezni egy országúti bringát is így nemcsak futva de két keréken is tudunk Sanyival közös programot összehozni. 
Sanyánknak két gyerkőce van ,egy fiú és egy lány, akik remélhetőleg követik majd aktív apukájukat és esetleg pár év múlva viszik a tempót a papának :)

Addig is Sanyi az aki nekünk szokta adni az instrukciókat. Novembertől a hétköznapi edzéseink a Besi rekortánra korlátozódnak és ott mindig Sanyira bízzuk az aznapi programot.
Jelenleg ott tartunk hogy 20-25 ember is futkorászik az esti 6-os idősávban.  A program változó, de van egy elvünk miszerint heti egyszer kicsit bele kell halni az edzésbe. Ez majdnem mindig sikerül.
Hétvégéken a hosszabb etapok szerepelnek a listán, nem túl nagy meglepetés ha azt mondom ez is megy fiatal barátunknak és kiváló alkalmak hosszabb beszélgetésekre, filmajánlókra, tesztekre stb. .) 

Emlékezetes közös programunk amikor 50 km-t szaladtunk, Kisvárdától Sátoraljaújhelyig. Mai napig tudjuk az össze frissítőpont helyét, mindketten. :) 
A Kőkapu Trail szintén örök emlék, ahogy a Panoráma Trail 3-as váltóban .
Erre a évre is van jó pár impozáns tervünk, mivel a Zemplént Sanyi is nagyon kedveli .
Vele futottam az első 30 kilist, az első 50 km-est és természetesen az első maratonom is .
Pedig mindössze 3 éve ismerem. 
És mindig meg tud lepni egy egy nagyon finom és különleges sörrel. :)

Nagy szerencsénk hogy egyikőnk sem veti meg az őrültebb ötleteket, így várható hogy lesznek nagyon jó kihívások. 

Nem akartam hosszú lére nyújtani, pedig lenne még miről írni. És mivel sokan futunk, Sanyára hárul a feladat hogy  a többi futóstársról is írjon hiszen van mit. :) 


58382885_2333075833578131_1684186238745051136_n.jpgtengerszem_12.jpgtourtour_5.jpgbesis_jpg1.jpgbringazas_4-es.jpgimg_20190824_081340.jpg
gopr0863.JPG70176240_2449596025276091_6112049250336505856_n.jpg.




A bejegyzés trackback címe:

https://szaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr4216413770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása