A futás a legnagyszerűbb hasonlat az életre, mert annyit veszel ki belőle, amennyit beletettél.

Kisvárda és környéke szaladók

Kisvárda és környéke szaladók

Zempléni hódítók - Radartorony

2021. február 14. - Iron Joseph

Kicsit kitekintünk kedvenc helyünkre a Zemplénbe is. Közülünk is sokan járnak ide .
Sátoraljaújhelyen él két igen kedves sporttársunk, Piroska Krisztina és Kállai Krisztián.
Rengeteg  közös rendezvény, futás ,bringázás és élmény köt hozzájuk minket az elmúlt évekből.

Lesz róluk nemsokára bemutató és külön poszt is. :)

zemi_jpg5.jpg


A sok hó miatt egy igen meredek aszfaltutat választottak a hétvégén. Egyébként rendszeresen futják a klasszikus zempléni traileket .
Jó sok hó esett a Zemplénben a héten és a - 10 fok körüli hőmérséklet miatt meg is maradt hétvégére. Az erdőbe nem ajánlatos most menni, mert a fákon maradt hó letörheti az ágakat, meg egyébként is, 20-50 centis szűz hóban nem lehet futni. Azért nehogy már síkon, aszfalton fussunk hétvégén!

zemi_jpg1.jpg
A Kánya-hegyi NATO lokátorhoz vezető aszfaltos út szépen le van takarítva, 1-2 cm hó van rajta, néhol jeges, egyáltalán nem éreztük a kemény aszfaltot. 4,5 km felfelé 250 méter szintemelkedéssel.
Az emelkedő minden méterét jól ismerem, "pár" alkalommal feltekertem már ide országuti bringával.
Az első három km lankásan, "sunyin" emelkdik, utána 500 méter 15-20 %-os szakasz felörli az erőt. Az utolsó km közepes nehézségű. Jobb híján ez adott most egy terepfutás szerű élményt. Hárman indultunk neki + Liza kutya. Kétszer megfutva a táv is és a szintemelkedés is jó egy edzésnek. Kellemes idő volt, szép havas táj, jó kis emelkedő. Induláskor a murvás szakaszról gyönyörűen lehetett látni a szlovákiai tájat, Kassa utáni hegyeket. 2 őzbakot láttunk az erdőben.
Aki erre jár futva vagy bringával, fent a kerítésnél azonnal forduljon vissza, mert a katonák bizony éberek és 1 perc után elzavarnak.

Strava link
Rendszeresen készítünk videót is ,íme a mai :


zemi_jpg2.jpgzemi.jpgzemi_jpg3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr6416427470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása